Szeretnél egy rover jogsit?

Analóg asztronauták a Pulival a kaunertali sziklagleccseren.

Június 20-24-e között tartja nyári űrkadét kurzusát 12-14 éves diákoknak a Puli Space csapata, ezzel tovább építi hazai ismeretterjesztő és oktatási programját. A Puli ország- (és világ-)járása során már több száz alkalommal hívta fel a figyelmet a műszaki- és természettudományok szépségére és a kutatás-fejlesztés eredményeinek mindennapi életünkben játszott nélkülözhetetlen szerepére. A csapat hat évvel ezelőtti megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsa a diákokat, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak.

A Google Magyarország támogatásával, a Google Grundon megtartandó űrkadét kurzuson a résztvevő diákok a csillagászat és az űrtani alapismeretek elsajátítása mellet Lego Holdbázisépítéssel és programozással is megismerkednek, és elsajátítják a Puli holdjáró prototípusának vezetését is. Az utolsó napon pedig egy valós Hold-expedíció szimulációjára kerül sor, melynek során a „Földi Irányító Központból” (Mission Control Center, MCC) kell egy éles küldetést végrehajtaniuk az űrkadétoknak. A nap végén a sikeres küldetés után, minden résztvevő „Puli Rover Jogosítványt” kap!

Puli Rover jogsi.

„A Google Lunar XPRIZE egy nemzetközi megmérettetés, melynek tárgya, hogy a résztvevő csapatok járműveket juttassanak el a Holdra és ott különböző feladatokat hajtsanak végre velük. Nagy örömünkre szolgál, hogy az indulók között a magyar Puli Space Projectet is üdvözölhetjük. A Dr. Pacher Tibor vezette Puli csapat azonban nem csak az úthoz szükséges eszközök fejlesztésével, de magyar diákok természettudományos továbbképzésével is foglalkozik már évek óta. A mostani kurzus műszaki tananyaga mellé a Google Magyarország egy digitális képzési modult is biztosít az iskolásoknak, az oktatócsapat rendelkezésére bocsátja a Google Grundot, valamint anyagilag is támogatja a kezdeményezést. Bízunk benne, hogy minél több szülő fogja gyermekét beiratni erre az érdekes kurzusra, hiszen ezzel közvetve a magyar Puli Space Project sikeres megvalósulását is segítik.” - mondta Boros Botond, a Google Magyarország marketingvezetője.

Az űrkadét kurzus programja itt található, jelentkezni is itt lehet: https://events.withgoogle.com/puli-space/