Jon Lomberg

Jon Lomberg, amerikai űrművész és tudományos újságíró.

A Google Lunar XPRIZE a valaha volt legjelentősebb magánűripari kezdeményezés, és meggyőződésem, a Puli Space Technologies egyike az erős versenyzőknek. Ha győznek, Magyarország lesz a negyedik nemzet, amely biztonságosan eszközt juttat el Holdra, ami egy nagyon figyelemreméltó teljesítmény bármely országnak; egy kis ország számára, mint Magyarország, egy sikeres Holdra szállás pedig még lenyűgözőbb eredmény lenne. 

Budapesti látogatásom alkalmából saját szememmel láttam, mennyire inspirálja a Puli a diákokat, a nagyközönséget. Már ez önmagában értékessé teszi a projektet.

Pacher Tibor, a projekt találékony és lendületes vezetője, felkeltette a nagyközönség érdeklődését a projekt, és a kapcsolódó tudományos és műszaki témák iránt. Tiborral akkor találkoztam, amikor a Hawaii vulkánok lejtőin, a Holdhoz hasonló terepen tesztelték a Pulit. Bokros teendői ellenére is fontosnak tartotta, hogy az egyik helyi középiskola robotika klub tagjainak is tartson előadást.

Büszke vagyok, hogy a projekt Nagykövete lehetek.

Hajrá Puli! Irány a Hold!  

Jon Lomberg, amerikai űrművész és tudományos újságíró.

Nagyköveteink a gazdaság, tudomány, színház, televízó, rádió, zene, irodalom és a sport ismert és elismert személyiségei, akik ’lehetetlen küldetésünkre’ kihívásként tekintenek és magukénak vallják az ’Igen, meg tudjuk csinálni’ mentalitást az ’Úgysem sikerül’ helyett.

Örülünk, hogy egyre többen vannak, akik szerint a Puli egy jófej dolog.

Jon Lomberg gondolatai eredetiben:

The Google Lunar XPRIZE will be the most major private space initiative ever, and I believe Puli Space Technologies is a strong contender. If they win, Hungary will become the fourth nation to land something safely on the Moon, a remarkable achievement for any country. For a small country like Hungary, a successful landing will be even more impressive.

On my recent visit to Budapest I saw with my own eyes how Puli can inspire students and the general public. This alone makes the project worthwhile.

Tibor Pacher, the inventive and energetic leader of the project has created strong public interest in the project and the science and engineering it involves. I met Tibor when he was testing Puli on the slopes of Hawaii’s volcanos in a terrain similar to the Moon. And despite his busy schedule he took the time to speak to one of the robotics clubs at a local high school.

I am proud to be an Ambassador to the project.

Go Puli! To the Moon!