Ezt hívják gravitációnak!

B.o.B amerikai rapper háborúba keveredett a józan ésszel, és a Twitteren indított hadjáratot meggyőződése terjesztéséért. B.o.B. azt gondolja, hogy a Föld lapos.

Neil deGrasse Tyson, a neves asztrofizikus és tudományos ismeretterjesztő - többek között a legendás Cosmos műsorvezetője - megpróbálta jobb belátásra bírni B.o.B.-t, de sikertelenül.

Ez a sikertelenség Larry Wilmore-t a "Tudomány vészhelyzetben" riasztásra kényszerítette a The Nightly Show - Comedy Central adásában.

Larry Wilmore vészhelyzetben látja a tudományt, és Neil deGrasse Tysont hívja segítségül. Screenshot a The Nightly Show videójából 

deGrasse Tyson természetesen a segítségére sietett, és hibátlanul oltja a rappert:

Egy szabad társadalomban azt gondolsz, amit akarsz. És ha éppen azt szeretnéd gondolni, hogy a Föld lapos, ám legyen. De ha azt gondolod, hogy a Föld lapos, és közben sokak véleményére tudsz hatni, akár sikeres rapperként, ne adj Isten, elnökjelöltként, akkor a tévedésed polgártársaink egészségének, jómódjának és biztonságának is kárára válik!

És persze azt is stílszerűen mutatja be deGrasse, hogy mi is az a gravitáció - a mikrofonja segítségével.

Neil deGrasseTyson leejti a mikrofont, hogy megmutassa, mi a gravitáció :-) Screenshot a Comedy Central videójából

Hogy miért fontos az áltudományok ellen harcolni, és a tudományt érdekesen és szakszerűen kommunikálni a nagyközönségnek, arról anarki írt hosszabban itt a 444-en, és én magam is letettem voksomat, a Puli nevében is.

Dr. Pacher Tibor, fizikus, a Puli alapítója és vezetője

A Puli kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsa a diákokat, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak. Országjárásunk állomásait itt követhetik.

Kövesd a Pulit honlapunkon és csatlakozz online közösségeinkhez a Google+ on és Facebook-on!

Szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarország legyen a negyedik nemzet a Holdon?

Told meg Te is!