Ticket to the Moon

Megvan az első hivatalos indítási szerződés az új Holdversenyben!

A Google Lunar XPRIZE izraeli csapata, a SpaceIL, ma jeruzsálemi sajtótájékoztatóján, Rivlin izraeli elnök jelenlétében bejelentette, hogy 2017 második felében egy Falcon 9-es fedélzetén indul el a tervek szerint a Hold felé.A GLXP órája 2017. december 31-ig ketyeg, addig kell sikeresen végrehajtani a kiírás szerint feladatokat.

Ennek feltétele volt, hogy legalább egy csapatnak le kell tenni az asztalra egy rakétaindítási szerződést ("launch contract") 2015. december 31-ig, ezt most a SpaceIL teljesítette.

Minden többi csapatnak, aki benn akar maradni a versenyben - így a Pulinak is - 2016. december 31-ig kell bemutatnia saját indítási szerződését. A Moon Express még október 1-én jelentette be, hogy 3 indításra kötött szerződést a Rocket Lab fejlesztés alatt álló Electron rakétarendszerével. Ezt azonban az XPRIZE Alapítvány még nem erősítette meg.

A Puli csapata gratulál a SpaceIL-nek, és továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy Magyarország legyen az első európai nemzet a Holdon. A Google Lunar XPRIZE-ról ezekben a posztokban írtunk részletesen. Kövesd a Pulit honlapunkon és csatlakozz online közösségeinkhez a Google+on és Facebook-on!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.