Lapos kockák

A Holdra jutáshoz kell ugye foglalkozni kocka dolgokkal is. Ilyen például azon gondolkodni és dolgozni, hogy hogyan lesz Pulinknak energiája a futáshoz meg a csaholáshoz ott fenn. (Nem, ezzel nem fogunk ennyi pénzt keresni, de a feladat izgalmas.)

Ami elég biztosnak látszik innen lentről, az az, hogy sem konnektort, sem valamiféle benzinkutat nem fogunk találni a Holdon. Egyelőre legalábbis.

Később ez persze változhat, akár úgy, hogy földholdalatti barlangokba megyünk majd lakni, akár úgy, hogy vizet találunk arrafelé.

De most még semmi ilyesmiről nem tudunk, tehát nekünk kell gondoskodni a Puli etetéséről. Ami legalábbis részben egy lapos kocka dolog.

Igen, a napelemekről van szó. Amelyek a Puli számára szükséges energia elsődleges forrásai lesznek majd a Holdon. Mert napsütés elég sok van arrafelé.

Ilyen űrképes cuccot viszünk majd fel a Puli I4.0 hátán, egyik amerikai versenytársunk taxiján utazva (nem, még nem mondhatjuk meg, hogy kik ők):

Azurspace napcella. Kocka olvasóinknak ajánljuk: Triple Junction Solar Cell 3G30C-Advanced

De addig is, hogy teszteljünk egy csomó dolgot, építünk még legalább két rovert. Az I2.0 és az I2.5 után - figyelem, meglepi!!444!! -  a következőt  I2.6-nak fogjuk hívni. Erre már az Azurspace cellájára hajazó napcellákat teszünk, ami azt jelenti, hogy ugyanakkorák lesznek és mi rakjuk össze a napelemtáblát.

Ehhez pedig vágni kell a cuccot.

Itt láthatják, hogy ez hogyan megy; köszönet a Trodimp-R Kft.-nek.

Akinek nincs másfél perce, hogy megnézze a videót, mutatunk néhány képet:

Vágjuk a cuccot.
Még mindig vágjuk a cuccot.
Kész.

 

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.