Szolgálati közlemény - vagyunk!

Mint azt már sokan észrevettétek, mostanában nem vagyunk éppen szószátyárok itt a blogon. De ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozunk továbbra is gőzerővel! Sőt.

Munkatervünk jelenlegi fázisának - amelyet Iteráció 3-nak hívunk - középpontjában 2014 tavaszáig az űrképes prototípus rendszerek megalkotása áll; ezen belül a csapat a holdjáró további fejlesztésére és tesztelésére, a Föld-Hold kommunikáció kialakítására és az Irányítóközpont továbbfejlesztésére fordít kiemelt figyelmet.

Novemberre tervezzük az újabb tesztsorozatot, ezúttal a Hawaii szigetén található PISCES központban, ahol a NASA is rendszeresen hajt végre kísérleteket. Ismét Magyarországról irányítva a Pulit, ezúttal a versenyt szervező XPRIZE alapítvánnyal együttműködve egy, a holdfelszíni küldetés teljes körű szimulációjának megvalósítása a cél. Az XPRIZE alapítvány arra törekszik, hogy a világ több pontján is kialakítson egy-egy Mission Control Centert a Holdverseny fináléjára. Ezzel az újabb projekttel a Puli szeretné megmutatni, hogy Magyarország minden tekintetben az egyik legalkalmasabb jelöltje lehet egy ilyen központ helyszínének.

HaiWahine Valley.JPGA Haiwahine völgy, egyik lehetséges teszt-helyszínünk Hawain. A képet John Hamiltonnak köszönjük.

Közben járjuk az országot is, legutóbb múlt szombaton a Balaton mellett és Veszprémben voltak galaktikus találkozásaink:

P7060257_sm.jpg

P7060250_small.jpg

A Balatoni Nyár július 6-i adásában 41:38-tól láthatjátok a Pulit és nagyhatalmú szövetségesét :-)

Révfülöpről hazafelé Tihanyban és Veszprémben is jártunk, ahol a maxon motor Hungary Kft. Családi Napján is részt vettünk. Maxon motorok vannak szép számmal a Marson, és a mi I2.0 és I2.5 prototípusunkban is.

P7060289_small.jpg

Kapacitásgondokkal küzdünk, ezért a következő időszakban nagy valószínüséggel kevesebb rendszerességgel tudunk blogolni itt, de mindent megteszünk, hogy mielőbb visszatérjünk a megszokott ritmusunkhoz. Türelmeteket és megértéseteket köszönjük!

És mindenképpen kövessétek utunkat Facebook-on és a Google+-on is!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.