Kiss László - Puli Nagykövet

A Puli számomra arról szól, hogy világunkban a legnagyobb erő a gondolat.
Kell egy jó ötlet és onnan már nem az a fő kérdés, hogy mit csináljunk, hanem hogy hogyan valósítsuk meg célunkat.

Kiss László akadémikus, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont kutatóprofesszoraés a www.csillagaszat.hu főszerkesztője

A technikai fejlődés immár elérte azt a szintet, hogy az űrtevékenység nem kizárólag a nagyhatalmak kiváltsága. Az űr demokratizálódása a szemünk előtt válik valósággá, amelyben gazdag országok nemzeti űrügynökségei mellett egyre inkább megjelennek a magáncégek is, nem titkoltan a gazdasági haszon reményében. Egyelőre még senki nem látja, hogy ez pontosan miként valósulhat meg, a verseny azonban elindult.

A Puli egyszerre szakmai kihívás és szimbólum. Sikeres küldetése mindannyiunk sikere lehet, egy olyan össznépi pozitív élmény, amire mindenki egyaránt büszke lehet.

Puli a Holdon - csodaszép gondolat!

Kiss László akadémikus, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont kutatóprofesszora és a www.csillagaszat.hu főszerkesztője


Nagyköveteink a gazdaság, tudomány, színház, televízó, rádió, zene, irodalom és a sport ismert és elismert személyiségei, akik ’lehetetlen küldetésünkre’ kihívásként tekintenek és magukénak vallják az ’Igen, meg tudjuk csinálni’ mentalitást az ’Úgysem sikerül’ helyett.

Örülünk, hogy egyre többen vannak, akik szerint a Puli egy jófej dolog.